Aktuality

Hattrick Lubomíra Višňovského přinesl Anaheimu výhru 4:3 v prodloužení

Anaheim – Dallas 4:3pp (1:0, 0:3, 2:0, 1:0)

Dallas má v těchto dnech na programu čtyři venkovní zápasy za sebou se svými čtyřmi soupeři z Pacifické divize. V prvním utkání této minisérie Dallas zdolal Phoenix 3:2. V dalších dnech česká Dallas postupně Anaheim, San Jose a Los Angeles. Pojďme ale pěkně po pořádku, dnes dallaské Hvězdy změřili síly s anaheimskými Kačery. Připíší si další výhru Stars nebo Ducks?

Hvězdy v posledních pěti zápasech třikrát vyhráli a dvakrát prohráli, v těchto pěti zápasech nasbírali šest bodů, momentálně třikrát za sebou zvítězili. Kachny v posledních pěti zápasech dvakrát vyhráli a třikrát prohráli, v těchto pěti zápasech nasbírali pět bodů, aktuálně dvakrát za sebou zvítězili.

Stars a Ducks se dnes jakožto divizní soupeři utkali počtvrté z celkových šesti vzájemných měření sil. Anaheim zatím zvítězil dvakrát – 5:2 a 4:2, Dallas zatím vyhrál jednou – 2:1.

Do branky Dallasu se postavil Kari Lehtonen, branku Anaheimu strážil Dan Ellis. Jako první šli do vedení domácí. V deváté minutě si Lubomír Višňovský najel mezi kruhy, Bobby Ryan mu adresoval přihrávku a slovenský obránce zamířil přesně – 1:0 pro Ducks. Stars nehráli v první části dobře, a tak mohli být rádi, že prohrávali pouze o jediný gól.

Ve druhé periodě se hosté o hodně zlepšili a hned se to projevilo na hře i na výsledku. Ve třiadvacáté minutě srovnal stav na 1:1 Jamie Benn, který odehrál výborné utkání a byl hodně nebezpečný. V jednatřicáté minutě Hvězdy otočili skóre, když se trefil Adam Burish. A to ještě nebylo vše. V devětatřicáté minutě využil přesilovou hru Lou Eriksson, a tak se šlo do kabin s aktuálním stavem 3:1 pro Dallas.

Anaheim se nevzdal a na začátku třetí třetiny se mu podařilo snížit. V pětačtyřicáté minutě v přesilové hře velmi dobře zapracoval u mantinelu Corey Perry a puk se dostal k Ryanu Getzlafovi. Ten ho přiťukl Teemu Selänneovi, Teemu nahrál Lubomíru Višňovskému, který vystřelil z voleje a Kari Lehtonenen kapituloval podruhé. V čase 58:57, tedy na sklonku předposlední minuty třetí třetiny, se podařilo Kačerům srovnat. Po pěkné kombinaci Lubomíra Višňovského, Ryana Getzlafa a Teemu Selänneho se trefil poslední jmenovaný Teemu Selänne a vyrovnal na 3:3. Pro finského útočníka Teema Selänneho to byla celkově čtyřstá branka vstřelená v dresu Anaheimu. Šlo se do prodloužení.

V nastaveném čase dokonal Anaheim svůj obrat v zápase. Domácím se opět naskytla možnost hrát přesilovou hru a ti ji dokonale využili. Ryan Getzlaf vyhrál čistě buly pro Lubomíra Višňovského, ten si popojel doprostřed a dělovou přesnou střelou zajistil dva body za výhru 4:3 v prodloužení. Tato branka padla jen čtyři sekundy před koncem prodloužení.

Teemu Selänne si tedy v zápase připsal čtyřstou branku v dresu Anaheimu a důvod slavil měl i jeho spoluhráč Lubomír Višňovský, který si připsal hattrick a přidal k němu ještě jenu gólovou přihrávku. Višňovský se stal prvním obráncem v historii Anaheimu, který vsítil tři branky v jednom zápase. Tento slovenský obránce oslavoval hattrick podruhé ve své kariéře, premiérový hattrick v NHL zaznamenal před jedenácti lety během působení v Los Angeles, shodou okolností také proti Dallasu.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. L. Višňovský (3+1)

2. T. Selänne (1+1)

3. J. Benn (1+0)

Sestava

Útočné formace

Morrow – Ribeiro – Burish
Eriksson – Benn -Vincour
Benn – Ott – Langenbrunner
Ott – Burish – Langenbrunner
Morrow – Ribeiro – Benn
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Petersen – Wandell – Barch
Petersen – Wandell – Williams

Obranné dvojice

Goligoski – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Fistric

Brankáři

Lehtonen, Raycroft

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Goligoski– Robidas
2
Benn – Ott – Langenbrunner
Goligoski – Daley

Formace v oslabení

Benn – Petersen – Skrastins – Robidas
Burish – Ericsson – Goligoski – Fistric
Morrow – Ribeiro – Skrastins – Robidas
Ott – Benn – Skrastins – Robidas
Burish – Petersen – Goligoski – Fistric

Sledování Hvězd

  • Anaheim vyhrál na střely 29:26
  • Využití přesilových her: Dallas 1 ze 3, Anaheim 2 ze 3
  • Hvězdy byli úspěšnější na vhazování, vyhráli jich 29 z 58 (51 procent)
  • Nejvíce času na ledě strávil z hokejistů Dallasu Alex Goligoski – 27 minut a 13 sekund
  • 12 883 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *