Aktuality

Dallas zdolal Colorado 3:2 a vyhrál počtvrté za sebou

Colorado – Dallas 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Konec Základní části Národní hokejové ligy NHL ročníku 2010/2011 se nezadržitelně blíží. Dallas je stále ještě ve hře o postup do play off. Do konce Základní části čekají na Dallas závěrečné dva zápasy, dnes, tedy v pátek 8. 4. 2011 se představí na ledě Colorada a posléze se v neděli 10. 4. 2011 postaví proti domácí Minnesotě. Pokud chtějí mít Hvězdy alespoň naději na účast ve vyřazovacích bojích, musí obě utkání bezpodmínečně vyhrát. Podaří se jim to? Porazí Stars Avalanche na jejich stadionu?

Dallas v posledních deseti zápasech čtyřikrát vyhrál (vyhrál čtyřikrát v normální hrací době) a šestkrát prohrál (prohrál třikrát v normální hrací době, prohrál jednou v prodloužení a prohrál jednou na samostatné nájezdy), aktuálně Dallas vyhrál poslední tři zápasy. Dallas v těchto deseti utkáních nasbíral jedenáct bodů.

Colorado v posledních deseti zápasech třikrát vyhrálo (třikrát na samostatné nájezdy) a sedmkrát prohrálo (sedmkrát v normální hrací době). Colorado v těchto deseti utkáních nasbíralo šest bodů.

Hvězdy a Laviny se dnes utkávají počtvrté a zároveň naposledy v této Základní části NHL. Colorado zatím vyhrálo dvakrát – 5:0 a 4:3 na samostatné nájezdy, Dallas zatím vyhrál jednou – 4:2.

Za Dallas chytal Kari Lehtonen, za Colorado chytal Peter Budaj. Hokejisté Stars věděli, že musejí duel dovést do vítězného konce, a tak také začali aktivně a odměnou jim byla první vstřelená branka. V jedenácté minutě se po přihrávce Karlise Skrastinse brankově prosadil Mike Ribeiro. Byl to jediný gól v první třetině.

Ve druhé třetině v sedmadvacáté minutě si texaský celek vytvořil dvoubrankové vedení. Přesně se trefil branku Loui Eriksson. Kari Lehtonen poprvé inkasoval až po 33 minutách a 8 sekundách. Ve třiatřicáté minutě vstřelil branku v oslabení Brandon Yip a opět byl rozdíl ve skóre jen jeden gólový zásah.

Hvězdám se velmi dobře vydařil vstup do třetí periody. Uběhlo 40 sekund od začátku závěrečné části, když další branku Dallasu zaznamenal kapitán Brenden Morrow. Colorado se nevzdávalo a opět se mu podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu. V pětačtyřicáté minutě si připsal druhý přesný zásah v utkání Brandon Yip. Závěr byl ještě napínavý. Colorado se v závěru odhodlalo ke hře bez brankáře a svíralo Dallas v jeho obranné třetině. Dallas se ale už ubránil a připsal si další dva body po výhře nad Coloradem na jeho ledě 3:2.

V Západní konferenci už má jistou účast v play off sedm klubů, o posledním osmém postupujícím se rozhodne právě mezi Dallasem a Chicagem. Dařilo se také největšímu rivalovi Hvězd v boji o účast v play off, Chicago vyhrálo v Detroitu 4:2 a rozdíl mezi Stars a Blackhawks tak činí stále dva body. Chicagu k postupu do vyřazovací části stačí v neděli doma opět proti Detroitu vybojovat alespoň bod, a má jisté play off. Když Jestřábi získají alespoň jeden bod, tak bude rozdíl mezi těmito kluby tři body a Dallasu by tak nebyla platná ani výhra v Minnesotě. Stars tedy musí vyhrát, ale nesmí to být na samostatné nájezdy, a doufat v zaváhání Jestřábů, jinak pro ně v neděli tato sezona skončí po Základní části.

V případě, že Chicago prohraje s Detroitem v normální hrací době a Dallas porazí Minnesotu, ale ne na nájezdy, budou mít oba týmy na kontě stejný počet 97 bodů. V tomto případě by jako první ukazatel = kolonka ROW, rozhodl počet výher v normální hrací době plus počet výher v prodloužení, nepočítají se sem výhry na samostatné nájezdy, ale oba týmy by měli v kolonce ROW stejný počet výher – 38. Jako druhý ukazatel by rozhodlo počet bodů ze vzájemných zápasů. Dallas a Chicago spolu sehráli čtyři vzájemné zápasy. Dallas vyhrál třikrát – 4:3 na samostatné nájezdy, 4:2 a 5:0, Chicago vyhrálo jednou – 5:3. Na body ze vzájemných měření sil by Dallas vyhrál 6:3 a postoupil by právě na úkor Chicaga do play off, ale to by Chicago muselo prohrát s Detroitem v normální hrací době a Dallas by musel porazit Minnesotu, ale ne na nájezdy.

Pokud Chicago prohraje s Detroitem v normální hrací době a Dallas porazí Minnesotu až na samostatné nájezdy, tak do play off postoupí Chicago, protože by Chicago potom mělo v kolonce ROW výher 38 výher a Dallas jen 37.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. M. Ribeiro (1+1)

2. B. Morrow (1+0)

3. B. Yip (2+0)

Sestava

Útočné formace

Morrow – Ribeiro – Ott
Benn – Richards – Eriksson
Petersen – Wandell – Langenbrunner
Segal – Williams – Burish

Obranné dvojice

Skrastins – Robidas
Fistric – Goligoski
Woywitka – Daley

Brankáři

Lehtonen, Raycroft

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Goligoski – Richards
2
Ott – Benn – Langenbrunner
Daley – Robidas

Formace v oslabení

Ott – Benn – Skrastins – Robidas
Petersen – Langenbrunner – Goligoski – Fistric
Ribeiro – Morrow – Skrastins – Robidas

Sledování Hvězd

  • Dallas přestřílel Colorado 28:17
  • Využití přesilových her: Dallas 0 ze 3, Colorado 0 z 1
  • Dallas byl úspěšnější na vhazování, vyhrál jich 24 ze 45 (53 procent)
  • Nejvíce času na ledě strávil z hokejistů Dallasu Stephane Robidas – 23 minut a 29 sekund
  • Coloradský Brandon Yip vstřelil dvě branky – první při hře pět na pět a tu druhou v oslabení
  • 14 037 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *