Aktuality

Paul Jerrard nahradil Charlie Huddyho

Jen pár dní zůstalo volné místo asistenta hlavního trenéra Dallas Stars. 24. června Stars ukončili spolupráci s Charlie Huddym, který měl na starosti obránce, a o 4 dny později generální manažer Stars Joe Nieuwendykoznámil, že na uvolněné místo byl jmenován Paul Jerrard.

46letý Paul Jerrard pracuje v organizaci Stars již šest sezón coby asistent trenéra farmářského týmu hrajícího v AHL (Iowa Stars, Texas Stars), přičemž poslední dva roky spolupracoval se současným hlavním trenérem Stars Glenem Gulutzanem. Před tím dva roky působil v organizaci Hershey Bears jako asistent trenéra. Před tím byl odpovědný za video u týmu Colorado Avalanche, kde také působil jako asistent trenéra. Čtyři roky působil jako trenér na své alma mater, Lake Superior State University. Rok před tím v sezóně 1998/1999 působil jako asistent trenéra u týmu Lowell.

„Jsme moc rádi, že Paul Jerrard posílil naši trenérskou skupinu. Je součástí naší organizace už nějakou dobu, zná se tedy i s Glenem Gulutzanem, neboť společně pracovali v AHL pro klub z Cedar Parku. Paulova profesionalita a jeho zápal pro práci se přenese na hráče i celou organizaci. Pomůžýe Dallas Stars na cestě do playoff.“
generální manažer Stars Joe Nieuwendyk

Deset let se tento rodák z Winnipegu, z kanadské provincie Manitoba, věnoval profesionálnímu hokeji, byl draftován New York Rangers v 9. kole draftu v roce 1983 z celkově 173. místa. V říjnu 1988 byl vyměněný do týmu Minnesota North Stars, za kterou odehrál 5 zápasů v NHL. Dalších 6 sezón strávil v Kalamazoo (IHL) a v roce 1997 byl součástí týmu Hershey Bears (AHL), který získal Calder Cup. Jerrard má dokonce trenérské zkoušky se zaměřením na sílu a kondici.

Paul Jerrard je ženatý, s manželkou Cheryl má dvě dcery, Meaghan a Catherine.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *