Aktuality

Kari Lehtonen v Dallasu zůstane další tři roky

11. května 2010 uzavřel tým z Dallasu novou tříletou smlouvu s finským gólmanem Kari Lehtonenem. Ten by tak měl v organizaci Stars působit až do konce sezóny 2012/2013.

Během tří let si vydělá celkově 10,65 milionu dolarů, do platového stropu se bude v každé z následujících tří sezón počítat částka 3,55 milionu dolarů.

Než Hvězdy koupí nový vlastník, musí zůstat rozpočet klubu na loňské úrovni. To respektuje i tato smlouva, neboť Lehtonen si v následující sezóně vydělá jen 2,7 milionu dolarů, v té další 3,7 a v té poslední 4,25.

„Byli jsme nadšeni, když k nám v únoru Kari Lehtonen přestoupil, je velký, technicky zdatný a má potenciál stát se elitním gólmanem ligy. Jeho výkony v posledním měsíci loňského ročníku nás v tomto utvrdily. Jsme rádi, že jsme se s Karim dohodli na prodloužení smlouvy.“
generální manažer Stars Joe Nieuwendyk

Kari Lehtonen se v dresu Stars neustále zlepšoval. Po náročné operaci zad nebyly jeho začátky v novém působišti příliš vydařené, nicméně v posledních 9 zápasech se již dostal do svého obvyklého tempa. Připsal si v nich 6 výher s procentuální úspěšností zákroků ve výši 92,6% a s průměrem 2,44 obdržených branek na zápas. Celkově za Stars odehrál 12 zápasů, z toho 6 vítězných, průměr obdržených branek se zastavil na čísle 2,81 a procentuální úspěšnost zákroků byla 91,1%.

Rodák z Helsinek odehrál v NHL za Atlantu a Dallas celkem 216 zápasů s bilancí 100 výher, 87 proher a 17 remíz. To vše při procentuální úspěšnosti zákroků 91,2% a 2,87 průměru obdržených branek na zápas.

Kari Lehtonen byl draftován Atlantou Thrashers v roce 2002 z celkově druhé místa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *