Aktuality

Návrat do zápasu pečetil James Neal

Vancouver – Dallas 2:3 sn (2:1, 0:1, 0:0, 0:1)

James Neal oslavuje vítězný gól
James Neal oslavuje vítězný gól
(Autor – The Canadian Press/Darryl Dyck)

Přestože Stars prohrávali po první třetině už 2:0, dokázali se do zápasu vrátit, vynutit si prodloužení a když se ani v něm rozhodující gól nepadl, proměnil rozhodující nájezd nováček James Neal.

Dallas potřeboval body jako sůl, to snad ani fanouškům netřeba připomínat. Díky vítězství ve Vancouveru si Dallas zlepšil bilanci na 17 vítězství, 16 proher a 5 remíz, což v celkovém součtu znamená 39 bodů a dvoubodovou ztrátu na osmou Minnesotu.

„Úvod zápasu se nám vůbec nevyvedl. Postupně jsme se ale zlepšili, bojovali jsme za oba dva body a nakonec jsme si je myslím zasloužili. Bylo to opravdu týmové vítězství.“
trenér Stars Dave Tippett

Po nevydařeném zápase v Edmontonu hráli Stars ve Vancouveru hned na druhý den a tak na regeneraci příliš času nezbylo. Na ledě to pak v první třetině vypadlo, že je na cestě další prohra z kanadského ledu. Hned v úvodu totiž poslal domácí do vedení Kyle Wellwood, když si v předbrankovém prostoru počínal velmi důrazně a centr z Bernierovy hole poslal za Turcova záda – 1:0.

O dva góly to bylo v minutě patnácté a druhý gól byl tomu prvnímu podobný jako vejce vejci. Darcy Hordichuck si v předbrankovém prostoru počínal velmi podobně jako Wellwood. Zadáci Stars jen nečinně přihlíželi – 2:0.

Za dvoubrankového vedení domácích se proti Danielu Sedinovi vytáhl Marty Turco, když akrobaticky zneškodnil jeho přesnou střelu.

Těsně před první sirénou vrátil Dallas do zápasu Mike Modano. V rychlém protiútoku zatáhl puk do pásma po pravém křídle James Neal a Modano ač tísněn poslal kotouč do Labarberovy svatyně – 2:1.

Ve druhé třetině předvedl několik skvělých zákroků Marty Turco. Labužnicky ukryl v lapačce střelu O’Brien od modré čáry, zneškodnil střelu Burrowse z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně si Stars věděli rady při přesilové hře, když Lehtinen křižnou přihrávkou oslovil Ribeira, který bez přípravy poslal puk do sítě – 2:2. Na hodinách bylo právě 23:51, což znamená, do konce normální hrací doby zbývala ještě více než polovina. Přesto se hráčům v poli skórovat nepodařilo.

Obrovskou šanci chytil Labarbera lapačkou Ribeirovi doslova na brankové čáře, Turco famózně zakročil proti Masonu Raymondovi při akci dvou proti jednomu.

V prodloužení se Stars nacpali před domácí branku a ohrožovali ji ze všech pozic, ale LaBarbera byl k nepřekonání, rozhodnout tedy musely samostatné nájezdy.

V první sérii kralovali gólmani, Turco vychytal Demitru, LaBarbera Richardse. Ve druhé sérii se naopak činili střelci, Wellwood poslal domácí do vedení, Eriksson kontroval napodobeninou Forsbergovy kličky. Ve třetí sérii už mohlo dojít k rozhodnutí, ale ani Edler ani Ribeiro kýžený gól nevsítili. Ve čtvrté sérii skóroval Ryan Kesler, Mike Modano musel dát, aby udržel Dallas ve hře a nemýlil se – srovnáno. Pátou sérii zahájil Burrows a svůj forehandový blafák už nestihl zakončit. Na druhé straně se rozjel James Neal a svižnou střelou rozhodl o tom, že prémiový bodík poputuje do Dallasu.

„Chtěl jsem dát Jamese do druhé série samostatných nájezdů, ale nakonec jsme zvolili Loui Erikssona. James hrál skvělý zápas skvěle a nakonec jej i rozhodl, vyšlo to moc pěkně.“
trenér Stars Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Conner
Neal – Modano – Lehtinen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *