Aktuality

Divoký zápas rozhodl Mike Modano

Dallas – Anaheim 4:3 pp (0:1, 1:0, 2:2, 1:0)

Mike Modano oslavuje vítězný gól
Mike Modano oslavuje vítězný gól
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Zápasy s Anaheimem bývají v posledních letech velmi zajímavé. Ducks hrají fyzický hokej na hranici pravidel. K vidění tak bývá spousta osobních soubojů, zápasy jsou vyrovnané a často je rozhodují maličkosti. Tentokrát vyhrál Dallas až v prodloužení.

Zápas začali lépe hosté, když se v polovině sedmé minuty dostali do vedení. Getzlafovu střelu vyrazil Turco před sebe, v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Chris Kunitz a do poloprázdné klece skóroval – 0:1.

Dallas měl v úvodní části třikrát výhodu přesilové hry, ale ani jednou se mu ji nepodařilo využít. Nejblíže ke vstřelení gólu byl Stephane Robidas, když nastřelil tyč Giguerovy branky.

Po změně stran se dočkali domácí vyrovnání, když v deváté minutě vyhrál souboj u levého mantinelu Toby Petersen, vtipnou zadovkou posunul puk Richardsovi, který přesnou střelou překonal Giguera – 1:1.

Za nerozhodného stavu chyboval při rozehrávce za vlastní brankou Marty Turco, ale valná hromada gólem neskončila.

Velkou příležitost měl v přesilovce na začátku třetí třetiny Mike Ribeiro, když před brankou zcela osamocen nedokázal Giguera překonat – minul branku. Ještě v téže přesilovce se ale domácím podařilo skórovat. Modanovu střelu vyrazil Giguere před sebe, puk jako první našel Ribeiro a James Neal jej dostrčil za brankovou čáru – 2:1.

V AAC ale nebyla o góly a zábavu nouze a tak hosté dvěma góly vývoj zápasu otočili. O oba dva góly se postaral Brendan Morrison. V deváté minutě třetí třetiny využil přesilovou hru dorážkou Elbettovy střely. V 17. minutě opil Bobby Ryan Niskanena rohlíkem, poslal nenadálou přihrávku před branku. Tam podřimoval pro změnu Niklas Grossman a Morrison pohodlně skóroval – 2:3.

Dallas se dokázal do zápasu vrátit. Minutu a 4 vteřiny před koncem normální hrací doby skóroval Mike Ribeiro. Dallas hrál se šesti bruslaři v poli, Turco seděl na lavičce. Puk se od Otta dostal k Ribeirovi, který měl před sebou bránícího hráče a přesunujícího se Jeana Michelina Giguera a tentokrát se mu už skórovat podařilo.

Ve druhé minutě prodloužení si Stars vynutili přesilovku, když fauloval Ryan Getzlaf. Domácím se ji dlouho nedařilo využít, až vteřinu po jejím uplynutí prostřelil Mike Modano všechno co mu stálo v cestě. Dallas vyhrál 4:3 po prodloužení.

„Z pohledu trenéra nebyl ten zápas příliš vyvedený. Byla tam spousta chyb a nepřesností, ale nakonec máme dva body a to je nejdůležitější.“
trenér Stars Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Neal – Modano – Lehtinen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *