Aktuality

Eriksson vstřelil proti Blue Jackets hattrick

Dallas – Columbus 6:5 sn (2:2, 3:2, 0:1, 0:0, 1:0)

Loui Eriksson právě načal své gólové představení
Loui Eriksson právě načal své gólové představení
(Autor – AP Photo/Tony Gutierrez)

Další domácí zápas s Columbusem a další divoká přestřelka. Tentokrát však s lepším koncem pro Dallas Stars.

Do sestavy se po 21 zameškaných zápasech vrátil Joel Lundgqvist, po 11 zápasech Steve Ott a po třech Stephane Robidas, který nastoupil s ochranným košíkem.

Od prvních minut byla k vidění fyzická hra ve vysokém tempu a fyzickým kontaktem nešetřil ani Mike Modano.

Už v polovině druhé minuty využili hosté výhodu při signalizovaném vyloučení Brada Richardse, když Umbergerovu střelu dorazil za Turcova záda Rick Nash – 0:1.

Ve čtvrté minutě šli na trestnou lavici Commodore a Ott za vzájemný souboj u mantinelu. Na hřišti se hrálo ve čtyřech což Stars přineslo více prostoru ledě a gólový úspěch. Po vyhraném buly nastřelil Daley puk do rohu, odtud jej Eriksson poslal na Richardse za branku. Richards neváhal a chytrou příhrou najíždějícímu Erikssonovi puk vrátil, ten jej bez přípravy poslal do sítě – 1:1.

Pro Erikssona to byl gólový úspěch ve třetím zápase v řadě a 15. gól v sezóně, což se mu ještě v NHL nepodařilo.

Steve Ott byl po zápasovém půstu plný energie. V 9. minutě čistě sestřelil ve středním pásmu Claye Wilsona. Útočná akce hostí ale pokračovala, a když se puk dostal v mezikruží k volnému Jaredu Bollovi, pomohl si v souboji loktem a to už bylo za dvě minuty. Po minutě přesilovky si vzal kotouč ve středním pásmu Derrick Brassard a prosvištěl s ním okolo bránících upadnuvšího Grossmana a sebevědomě překonal i Turca v brance – 1.2.

Na konci 16. minuty si James Neal vyšlápl u mantinelu na Tutina a další nováček Brassard se jal spoluhráče pomstít. Neala vyzval k bitce a to neměl dělat. Neal mu dal jeden, druhý, třetí, čtvrtý tvrdý úder v krátkém časovém sledu. Mohl mu naložit ještě víc, ale viděl, že Derrick má dost. Neal mu při bitce roztrhl obočí a jak se později ukázalo, při bitce si Brassard vykloubil rameno, díky čemuž si už v letošní sezóně nezahraje.

Ihned po buly se do sebe pustili Barch a Boll a Boll měl v bitce navrch.

Stars si schovali vyrovnání na samý konec první třetiny. Po vyhraném buly uzamkli Columbus v pásmu. Eriksson vyjel s pukem zpoza branky, přistrčil jej do mlýnice před brankou, kde se nejlépe zorientoval Richards, posunul jej uzdravenému Lundqvistovi. V dobré pozici ale chytře počkal a zadovkou předal úplně volnému Erikssonovi, který bez problémů skóroval – 2:2.

na začátku druhé třetiny byl vyloučen Marc Methot a hned po buly ho následoval Mike Peca. Stars se podařilo dvojnásobnou přesilovku využít a nepostaral se o to nikdo jiný než Loui Eriksson. Pro Erikssona to byl první hattrick v NHL – 3:2.

Následovala klasická početní převaha, která se Dallasu klasicky nedařila. V jejím závěru se ale přecejen domácí usadili v pásmu. Před brankou clonil Neal, od mantinelu přihrával Ribeiro a střelou od modré čáry skóroval Matt Niskanen. Rána bez přípravy přinesla Niskanenovi první gól v aktuální sezóně a Dallasu vedení 4:2.

Ken Hitchcock si vzal oddechový čas a Blue Jackets to zřejmě pomohlo.

Minutu a půl po brance na 4:2 totiž hosté snížili. Rick Nash zavezl puk do pásma a elegantně s ním kličkoval. Následoval zmatek v domácí obraně, střela od modré a dorážka z Umbergerovy hole – 4:3.

V polovině zápasu předvedli domácí jedno ze svých lepších střídání. Lundqvist s Brunnstömem si v prámu několikrát předali puk, až byl Joel v rohu zcela volný. Jeho přihrávka před branku se už zdála být ztracena, Leclaire už po puku chmatal lapačkou. Brunnström ale na poslední chvíli přistrčil puk volnému Richardsovi, který backhandem skóroval – 5:3.

Domácí kapitána Columbusu opravdu nešetřili a když ho u mantinelu srazil Krys Barch následovala další Bitka ve které si to s Barchem rozdal Mike Commodore.

V 15. minutě se podařilo hostím snížit na rozdíl jediné branky. Kristian Huselius objel Turcovu branku. Turco byl sice na pokus zasunout puk připraven, ale ztratil orientaci a uvolněný puk nechráněný Huselius dorazil – 5:4.

Dallas po celou třetí třetinu v podstatě bránil jednobrankové vedení. Vyrovnanou hru vystřídala převaha Columbusu. Dallas ale bránil aktivně a hosté se do šancí nedostávali příliš často a pokud už se k zakončení dostali, Turco chytal velmi spolehlivě. Půl třetí minuty před koncem zápasu ale Grossman lajdácky neobsadil Ricka Nashe a ten Turcem vyražený puk v pohodě poslal do sítě – srovnáno 5:5.

Hned v úvodu nastavení dosáhl Manny Malhotra vítězného gólu. Ten však nebyl po telefonátu do videocentra v Torontu uznán pro úmyslné kopnutí kotouče do branky. Rozhodnutí minimálně sporné, ve hře se ale pokračovalo dál.

Diváky v hale rozhodnutí rozhodčích natolik navnadilo, že v podstatě celé prodloužení stáli na nohou a velmi bouřlivě hráče hnali kupředu. Atmosféra v hale silně připomínala play off a popravdě byl k vidění hokej navrch dolů. Gól ale nepadl a následovaly samostatné nájezdy.

Jako první se k exekuci postavil Brad Richards, nasadil pekelnou rychlost a krátkou kličku do forehandu zakončil střelou mezi Leclairovy betony. Kristian Huselius poslal povedený backhandový blafák do tyče. Fabianu Brunnströmovi blafák Leclaire chytil. Kapitán Rick Nash nedal, Turco mu jeho střelu vyrazil. Rozhodnutí zařídil Mike Ribeiro. Naznačil střelu a pak forehandovým blafákem zakončil přesně k tyči.

Dallas zvítězil 6:5 po nájezdech.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Modano – Parrish
Barch – Petersen  – Wilson

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *