Aktuality

Loui Eriksson zůstane u Stars další dva roky

Loui Eriksson

Den po předložení kvalifikačních smluv šestici hráčů oznámil klub Dallas Stars, že podepsal novou smlouvu s talentovaným útočníkem Louiem Erikssonem. Mladý Švéd se Hvězdám upsal na dva roky, během nichž si postupně vydělá 1,5 milionu dolarů v první sezoně a 1,7 milionu dolarů v sezoně druhé (v součtu celkem 3,2 milionu dolarů).

„Z podepsání Louiho Erikssona máme velkou radost. Loui nám v uplynulé sezóně několikrát ukázal svůj potenciál. Zdá se, že z něj roste hráč, jakého z něj chceme mít. Doufáme, že se Loui bude v dalších ročnících dále rozvíjet a zlepšovat.“
generální manažer Stars Les Jackson

Loui Eriksson byl draftován Dallasem v roce 2003 jako jeho 2. volba (33. celkově). Po dvou letech se už talentovaný Švéd přestěhoval z Frölundy, kde hokejově vyrůstal, do texaské metropole. Zahrát si v NHL se mu však podařilo až během sezóny 2006/07, když nastoupil do 59 zápasů, v nichž nasbíral celkem 19 kanadských bodů (6+13) a 3 záporné body do tabulky +/-. Ve stejném ročníku také okusil atmosféru play-off, když nastoupil do 4 zápasů (1 kanadský bod).

Letos se rodák z Göteborgu herně zlepšil, což se mimo jiné projevilo také na jeho statistikách. Za Dallas už absolvoval kompletní sezónu, aniž by byl přeřazen na farmu do Iowy (AHL). Odehrál celkem 69 utkání základní části, během nichž zvládl nasbírat 31 kanadských bodů (14+17) a 5 kladných bodů do „tabulky pravdy“. Ve vyřazovací části sezóny pak nastoupil do všech osmnácti zápasů svého týmu a k probojování do finále konferencí mu pomohl celkem osmi body za 4 vstřelené branky a 4 gólové přihrávky. Do tabulky +/- si připsal 1 kladný bod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *