Aktuality

Turco a Ott klíčem k vítězství v Calgary

Calgary – Dallas 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Daymond Langkow a Matt Niskanen v brankovišti
Daymond Langkow a Matt Niskanen v brankovišti
(Autor – AP Photo/The Canadian Press/Larry MacDougal)

Třízápasové turné po kanadských kluzištích zakončily Hvězdy tak, jak je načaly. Po vítězství ve Vancouveru a Edmontonu zvítězili i v Calgary.

Úvod bez branek

1. Třetina

Jak v brance Calgary, tak v brance Dallasu nastoupili gólmani, kteří patří k absolutní špičce v NHL a v první třetině to svým výkonem také dokazovali. Ani {Marty Turco|Marty Turco|../marty-turco.php], ani Miikka Kiprusoff nepustili za svá záda jediný kotouč.

Počet střel sice vypovídal o vyrovnaném průběhu první třetiny (11:10 pro Calgary), přesto měli domácí vyložených příležitostí více. Marty Turco však zmařil příležitost Jaroma Iginly i dvě šance Kristiana Huseliuse. Na straně druhé se do dobré pozice dostal po Ribeirově příhře Brenden Morrow, ale minul. Největší příležitost Dallasu měl ale Steve Ott, jenž se dostal do rychlého brejku, Kiprusoffa ale nepřekonal.

Famózní Marty Turco

2. Třetina

Skóre zápasu otevřel v 6. minutě druhé části Daymond Langkow, když Turco neudržel Tanguayovu střelu a Langkow byl v předbrankovém prostoru u puku první – 1:0.

Ve druhé třetině tlak domácích zesílil a při vyloučení Morrowa v 11. minutě měli blízko ke zvýšení svého náskoku na dva góly, Langkow už se dokonce radoval, Turco ale hosty z Texasu spektakulárním zákrokem podržel. Na tabuli proto svítilo i nadále pouze jednogólové vedení Plamenů.

Změna skóre přišla až ve 14. minutě a domácí fandové z ní neměli ani špetku radosti. Mike Ribeiro zavezl puk po levé straně do útočného pásma a jeho střelu ztečoval zády k brance Brenden Morrow – 1:1.

Hagman opět skóruje

3. Třetina

Ve 4. minutě dostal Dallas poprvé v zápase do vedení Niklas Hagman. Za domácí brankou se dostal k puku, vybruslil s ním na pravé křídlo a z velmi nevýhodného úhlu trefil šibenici Kiprusoffovy branky – 1:2.

Domácím v závěru nepomohla ani téměř minutová hra bez brankáře, Dallas už vedení do konce zápasu udržel a připsal si další cenné vítězství.

„Marty byl na tomto tripu zkrátka perfektní. Ať už je to z jakéhokoliv důvodu, v Kanadě byl jednoduše skvělý.“
Trenér Dallasu Dave Tippett

Výborným výkonem se blýskl i Steve Ott. Výborně se pohyboval, byl dostatečně důrazný a neúnavně provokoval nejlepší soupeřovy hráče, v čele s Jaromem Iginlou.

„Kvůli svému zranění v minulé sezóně nepředváděl Steve svůj nejlepší hokej. V letošní sezóně je ale velmi silný na puku a hraje výborně pozičně. Navíc je to velký provokatér, přiměje soupeře, aby mysleli více na něj než na svou hru.“
Centr Dallasu Mike Modano

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Modano – Lehtinen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *