Aktuality

Sergej Zubov druhou hvězdou týdne

Sergej Zubov

Dlouholetá opora zadních řad Stars, ruský obránce Sergej Zubov, se v tomto týdnu dočkal hned dvojího ocenění. Nejdřív převzal ocenění za 600 asistencí v NHL, což se před ním povedlo jen 14 dalším obráncům, no a dnes byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne v NHL.

Sergej Zubov a Dallas Stars nastoupili v uplynulém týdnu ke třem zápasům, všechny tři pro Stars skončili výhrou. Zubov v nich zaznamenal jeden gól a 7 přihrávek, to vše při bilanci +5 v hodnocení +/-. Nejvíce se mu povedl zápas proti Edmontonu, ve kterém si připsal celkem 4 body (1+3), v dalších dvou zápasech proti LA a San Jose si pak shodně připsal po dvou asistencích.

I díky těmto třem zápasům se Sergej Zubov dostal na první místo v bodování obránců celé ligy. Momentálně má na svém kontě 4 branky a 28 asistencí. Za ním jsou na druhém až třetím místě v bodování obránců Niklas Lidström a Brian Rafalski, shodně o 5 bodů za Zubovem.

Hvězdou číslo jedna byl vyhlášen bývalý hráč Stars, nyní vůdčí osobnost Calgary Flames, Jarome Iginla. Iginla vstřelil ve 4 zápasech 7 branek, na další tři přihrál. Dva jeho přesné zásahy se nakonec ukázaly jako vítězné. Flames i díky jeho příspěvku vyhráli čtyři zápasy na kluzištích soupeře v řadě. Třetí hvězdou uplynulého týdne pak byl Joffrey Lupul, který vstřelil 6 gólů a na 4 další nahrál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *