Rozhovory

Q & A s Mikem Modanem

Rozhovor z 25. června 2007

Na otázky reportéra DallasStars.com odpovídal centr dallaských Hvězd Mike Modano.

Jak minulý víkend probíhal baseballový zápas (charitativní zápas celebrit)?

Ze hry má prospěch Nadace Mika Modana a Nadace malých hrdinů a dá se říct, že to šlo dobře. Ten večírek v pátek večer byl skvělý. Zahráli nám The Counting Crows, byli úžasní. Bylo to od nich pěkné, že přerušili turné a přijeli sem zahrát. Bylo skvělé, že tady mohli být a pro celý ten večer to bylo jednoznačné plus. Mark Cuban byl neustále někde poblíž a opravdu hodně pomohl. Ve Friscu jsme měli dobré publikum, počasí nám taky vyšlo a měli jsme zde i několik velmi dobrých hráčů baseballu. Sečteno a podtrženo, myslím si, že si to každý moc užil.

Co si myslíš o dvou mladých Američanech, kteří byli vybráni jako číslo jedna a dvě v letošním draftu?

Myslím, že je to skvělé. Začínáme vidět týmy a hráče z měst po celých Spojených státech a to v člověku vzbudí určitý pocit hrdosti, když vidí, jak se ta hra tady rozvíjí. Taky jsou tu kanadští kluci, kteří u nás studují na univerzitě a zároveň hrají hokej, to je úžasné. Je tu víc hokejových arén, mladí tak mají k hokeji lepší přístup, mohou tak lépe rozvinout svůj talent. Rozvojové kempy jsou úžasné, je to pro Spojené státy velké plus, rozvojové kempy posouvají naši hru na vyšší úroveň.

V letošním draftu (2007) bylo 30% z celkového množství hráčů původem z USA. Jsi na to jako jedna z největších hvězd amerického hokeje a jako průkopník hry v Dallasu hrdý?

Je vidět, že všechna ta opatření jsou užitečná, od propagace hry až po snahu vtáhnout do ní co nejvíce dětí. Z mé zkušenosti tady dole vím, že děti tady hokej nehráli, protože tady nebylo kde bruslit a nebyla možnost hrát nějakou soutěž. Teď tu mají všechny ty Dr. Pepper StarCentra a hokejové arény, ve kterých mohou trénovat nebo hrát zápasy. Mají tu možnost rozvíjet svou hru a stát se nadějnými hráči NHL. Pro naši zemi je to dobrý začátek a bude se to postupně jen zlepšovat a zlepšovat. Je to výjimečné a vlastně je to poprvé v historii, kdy 30% ze všech hráčů na draftu pochází ze Spojených států.

Co bys chtěl letos v létě dělat jinak?

Myslím, že budu pokračovat v tom, co už tak tři nebo čtyři roky přes léto dělám. Už jsem v té přípravě hodně věcí změnil. Myslím, že jak člověk stárne, tak je co se týče té přípravy tak trošku chytřejší. Lidé se mylně domnívají, že čím je člověk starší, tak že musí o to více makat, přitom jde jen o stanovení vhodného tempa a je třeba vědět, jak to dělat efektivněji. Není to o tom pořádně si přes léto naložit tréninku, jde jen o to zůstat ve formě a užít si volna.

Smlouvu máš ještě na tři roky. Už jsi přemýšlel o tom, jak dlouho bys ještě mohl hrát?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *