Aktuality

Morrow vyrovnal, Nagy rozhodl

Dallas – Anaheim 2:1 sn (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Ladislav Nagy proměňuje samostatný nájezd, Dallas vítězí 2:1
Ladislav Nagy proměňuje samostatný nájezd, Dallas vítězí 2:1
(Autor – AP Photo/Donna McWilliam)

V posledním zápasem s divizním rivalem z Anaheimu mohl Dallas v případě vítězství v normální hrací době ještě pomýšlet na vítězství v Pacifické divizi.

Úvod bez gólu

1. Třetina

V první třetině gól v American Airlines Center nepadl, a přesto se nedá říci, že by se nebylo na co dívat. Ale v brance Dallasu stál Marty Turco a v té anaheimské Ilja Bryzgalov a oba dva byli zcela bezchybní.

Selänne zajišťuje Anaheimu divizní titul

2. Třetina

I ve druhé třetině byly obrany s brankáři v čele lepší střelců. A nic na tom nezměnily ani přesilové hry Stars, byť ta v 16. minutě byla dokonce dvojnásobná. Mike Modano ale v dobré pozici dvakrát přestřelil branku.

To Teemu Selänne si věděl v 19. minutě se zakončením rady. Andy McDonald mu přisunul puk do pásma, Selänne udělal dva rychlé kroky, vybrzdil Robidase, přehodil si kotouč z backhandu na forehand a poslal kotouč do sítě – 0:1. Střela mířila přesně k tyči a Turco nestačil včas zareagovat.

Morrow srovnává těsně před koncem

3. Třetina

Ačkoliv to tak dlouho nevypadalo, Dallas dokázal ve třetí třetině skóre srovnat. A to navzdory tomu, že dvě minuty před koncem uháněl na Turca Selänne. Marty byl ale na místě.

Minutu před koncem, to už hrál Dallas bez gólmana, si najel do mezikruží na zpětnou Erikssonovu přihrávku Modano, ale opět minul.

Šest sekund před koncem zápasu přihrál Ladislav Nagy kotouč před branku, kde se dokázal svým důrazem prosadit kapitán Brenden Morrow – srovnáno 1:1.

Prodloužení

V prodloužení měl navrch Anaheim, ale Turco už za svá záda nepustil jediný kotouč a zápas nasměroval k samostatným nájezdům.

Penalty

V první sérii se neprosadil ani Jussi Jokinen, ani Andy McDonald. Ve druhém kole vytáhl lapačkou Zubovův blafák Bryzgalov a Ryan Getzlaf minul. I ve třetím kole vyrazil Modanovu střelu Bryzgalov a Selänne nastřelil tyč Turcovy svatyně.

Ve čtvrté sérii poslal kotouč do horního růžku Ladislav Nagy. Bryzgalov sice střelu tečoval, ale na vytěsnění mimo tyče to nestačilo. Corey Perry musel dát, aby udržel Anaheim ve hře. Nejprve naznačil střelu, čímž rozpohyboval Turca a pak se snažil zasunout kotouč za brankovou čáru u tyče, ale Turco mu včas zabránil betonem.

„Bylo třeba abychom zahráli se stejným nasazením, s jakým bude třeba hrát příští týden. A když vidíte, jak bojují u mantinelů i ti hráči, kteří to normálně nemají ve zvyku, je to dobré znamení. Je to sice jen drobnost, ale může to být právě ten rozdíl mezi postupem dál a vyřazením.“
Marty Turco

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Hagman – Modano – Nagy

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *