Aktuality

Ribeirova formace zařídila návrat do zápasu

Phoenix – Dallas 3:4 sn (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 0:1)

Loui Eriksson přihrává i v leže, atakuje ho Matt Jones
Loui Eriksson přihrává i v leže, atakuje ho Matt Jones
(Autor – AP Photo/Paul Connors)

Jen málokdy získáte oba dva body za vítězství, když budete dvě třetiny hrát opravdu velmi špatně. Dallasu se to tentokrát díky vynikající třetí třetině a úspěšným samostatným nájezdům podařilo.

Carcillio skóruje

1. Třetina

Domácí Phoenix nehleděl nic na postavení v tabulce a do hostujících Hvězd se pustil s velkou chutí. Výsledek bylo rychlé vedení a to již v páté minutě zápasu.

To zrovna domácí hráli přesilovou hru a Steven Reinperch našel přihrávkou zpoza branky před sítí úplně volného Daniela Carcillioa – 1:0.

Tjärnqvist zvyšuje, Zigomanis střílí třetí gól

2. Třetina

Podobně jako do té úvodní, dokázali domácí povedeně vstoupit i do druhé třetiny. V její třetí minutě ztratili Stars na útočné modré čáře puk, načež Jones vyslal do zcela otevřeného prostoru bývalého hráče Dallasu Mathiase Tjärnqvista. Ten si v sólovém nájezdu mazácky stáhl kotouč na backhand a nezadržitelně skóroval. Tjärnqvistovi se v jeho novém působišti náramně daří. Doposud vstřelil už 5 branek, což se mu v Dallasu nepodařilo za tři sezóny.

Aby Coyotes dobrý dojem ze druhé třetiny ještě umocnili, zvýšili v 18. minutě svoje vedení už na tři branky. Mike Zigomanis nabruslil s kotoučem na holi do pásma Dallasu, kde mu u modré čáry nechali obránci až trestuhodné množství prostoru. Zigomanis schoval svou střelu za obránce a umístil ji přesně ke druhé tyči Turcovy branky – 3:0.

Kapitán zavelel k obratu

3. Třetina

Za stavu 3:0, se zdálo, že s Dallasem je už nadobro amen, jenže hned v první minutě třetí třetiny vstřelil gól naděje kapitán Brenden Morrow. Zpětná přihrávka je doména Mika Ribeira a předbrankový prostor už zmiňovaného Morrowa – 3:1.

Po dalších pěti minutách byl už zdánlivě rozhodnutý zápas, zápasem jednogólovým. To v přesilové hře nastřelil Ribeiro po vyjetí zpoza branky tyč, ale v brankovišti operoval důrazný Morrow i Miettinen a právě posledně jmenovaný dotlačil puk za brankovou čáru – 3:2.

Ve 12. minutě vytáhl Turco v oslabení vynikající zákrok, když se včas přesunul a Kapanenovu gólovou střelu dokázal batonem vytěsnit.

V čase 13:45 už bylo vyrovnáno. Morrow centroval od levého mantinelu, Ribeiro puk sklepnul do mezikruží, odkud golfovou střelou skóroval nováček Loui Eriksson.

Prodloužení

V prodloužení Dallas domácí přestřílel, přesto měl zřejmě největší příležitost Derek Morris, jeho střelu ale Turco lapil a následovaly samostatné nájezdy.

Lehtinen rozhoduje

Penalty

V penaltovém rozstřelu se divákům představilo celkem dvanáct neúspěšných střelců, než se poprvé rozsvítilo červené světlo. To se v sedmé sérii rozjel Jere Lehtinen a pro zakončení zvolil střelu nad Josephovu lapačku. Proti pohotové a přesné střele neměl Cujo šanci.

Porážku mohl odvrátit Mike Zigomanis, ale Turco jeho střelu vyrazil a Stars si připsali bod navíc.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Barch – Halpern – Barnes

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *