Aktuality

Turco vychytal alespoň bod, Koivu rozhodl

Minnesota – Dallas 2:1 sn (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Mikko Koivu proměňuje rozhodující penaltu, Turco nemá žádnou šanci
Mikko Koivu proměňuje rozhodující penaltu, Turco nemá žádnou šanci
(Autor – AP Photo/Paul Battaglia)

Poslední vzájemný zápas v letošní základní části spolu svedli rivalové Dallas a Minnesota. Ve dvou ze třech předchozích zápasů došlo na penalty a ani tentokrát tomu nebylo jinak.

Vzájemné zápasy 06/07

Úvod bez gólu

1. Třetina

Dallas pohání v posledních zápasech celkem solidní přesilová hra a tak bylo pro domácí Minnesotu hlavním úkolem nenabídnout Dallasu pokud možno přesilovku ani jednu.

Úkol pravda nelehký se Minnesotě téměř vydařil, za celý zápase se dopustil jediného prohřešku proti pravidlům Todd White, a to právě v úvodní části. I Dallas si zahrál v první třetině jednou v početní nevýhodě, ale defenzíva na obou stranách předčila ofenzívu.

Za zmínku stojí několik velmi dobrých zákroků Martyho Turca, kterého při střele Mikka Koiva podržela i branková konstrukce. Dále zmiňme i průnik Joela Lundqvista, při kterém si položil obránce Brenta Burnse i brankáře Backströma, ale do odkryté branky už nedokázal puk zasunout.

Wild vedou, Stars srovnávají

2. Třetina

Ve druhé třetině zcela převzali kontrolu nad zápasem domácí Divoši. Přestříleli Dallas v poměru 16 ku 6, vytvořili si několik vynikajících příležitostí a odměnou jim bylo vedení, které přišlo v 19. minutě. To seděl na trestné lavici Philippe Boucher, za vyhození puku mezi diváky. Brian Rolston nahodil puk na zadní mantinel, kde si pro něj dojel Marty Turco. Jeho snahu o rozehrávku ale vystihl Mikko Koivu. Smrtící příhra na Rolstona před prázdnou bránu přinesla domácím vedení 1:0.

Ještě v téže minutě ale Dallas vyrovnal. Stars se podařilo udržet kotouč po dobrém napadání v pásmu Wild, Jussi Jokinen jej od modré nastřelil před branku, kde si jej na backhand stáhl Niklas Hagman a pohodlně zasunul do poloprázdné brány – 1:1.

Převaha Minnesoty, Turco drží

3. Třetina

Tak jako ve druhé třetině, i v té třetí měla Minnesota převahu. Dallas se jen ztěží bránil a nad vodou jej držel jen výborný Turco, jež se ještě úplně nezotavil z chřipky, která jej nedávno postihla. A když už si Dallas šanci připravil, nedokázal ji proměnit. Jako třeba Jere Lehtinen půldruhé minuty před koncem, když nastřelil spojnici Backströmovy branky.

A tak se Turco vytáhl mimo jiné proti slovenským esům Demitrovi a Gáboríkovi.

„Marty dnes chytal velmi dobře. Domácí nás přestříleli a Marty nám přesto dal šanci vyhrát. Dnes nám ten bod doslova vychytal.“
Dave Tippett

Prodloužení

Ani prodloužení rozhodnutí nepřineslo. Největší příležitost v nastaveném čase neproměnil Mike Ribeiro, unikajícího Gáboríka zastavil Robidas a tak se muselo rozhodnout v samostatných nájezdech.

Penalty

Jako první se k penaltě postavil Zubov, ale jeho blafák do backhandu skončil v Backströmově lapačce. Na druhé straně si efektně nachystal puk Demitra, ale Turco mu držadlem hole puk směřující do branky zastavil.

Druhé kolo načal Jussi Jokinen a svůj osvědčený rychloblafák do forehandu nezakončil dobře. Podobě si vedl i Rolston, když mu při stahovačce utekl puk od hokejky a bylo po penaltě.

Do třetího kola nastoupil Mike Ribeiro, ale i on poslal kotouč po backhandovém blafáku do Backströmovy lapačky. Za Minnesotu se rozjel Mikko Koivu a backhandový blafák provedl skvěle. Dostatečně ho zvedl a ještě ho opřel o tyč. Turco se snažil, leč marně – rozhodnuto 2:1.

„Oba týmy chtěly vyhrát. Byla to velká bitva mezi týmy bojujícími o play off. Myslím, že jak my, tak i Minnesota je ráda, že se už letos nepotkáme.“
Marty Turco

Poznámky

  • Minnesota vyslala na branku Dallasu 39 střel, což se podařilo naposledy Anaheimu 15. října 2006.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Nagy – Modano – Lehtinen
Barch – Ribeiro – Eriksson

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *