Aktuality

Finskou noc korunoval Jere Lehtinen

Phoenix – Dallas 3:4 pp (1:2, 1:1, 1:0, 0:1)

Jere Lehtinen sleduje, jak puk z jeho hole dopadá za brankovou čáru
Jere Lehtinen sleduje, jak puk z jeho hole dopadá za brankovou čáru
(Autor – AP Photo/Paul Connors)

Vzájemné zápasy 06/07

Ani na počtvrté se Phoenixu nepodařilo Dallas v letošní sezóně porazit. Poprvé však dokázali dát Hvězdám gól a to dokonce hned třikrát, což jim v normální hrací době vyneslo bod za remízu 3:3. V prodloužení ovšem poslal bod navíc do Dallasu Jere Lehtinen.

Lehtinen otevírá skóre

1. Třetina

Dallas otevřel skóre v 9. minutě po ukázkovém ťukesu na jeden dotek. Celá přesilovková akce začala na modré u Zubova, pořačovala na levou stranu k Boucherovi, dále pak napříč celým pásmem napravo k Jokinenovi a skončila na levé straně, kde kotouč poslal do sítě Jere Lehtinen.

Druhá gólová akce Hvězd přišla ve 14. minutě a opět to bylo v početní převaze, byť tentokrát pouze 5 na 4. Mike Ribeiro za brankou opil obránce Phoenixu rohlíkem, přihrál nalevo Lehtinenovi, jenž opět z první poslal kotouč doprava na úplně volného Jokinena a bylo 0:2.

Domácí hlasatel ale nestačil změnu skóre ani oznámit divákům a měl o další práci postaráno. Mike Comrie proletěl s pukem na holi za brankou Dallasu jak Slovenská strela, přihrál na modrou Edu Jovanovskému, který v čase 13:33 poprvé v sezóně rozvlnil síť Dallasu – 1:2.

Ještě v první třetině mohl zvýšit vedení Stars český útočník Patrik Štefan, ale jeho pokus zastavila tyč Tellqvistovy brány.

Hagman zvyšuje na 1:3

2. Třetina

Už v první minutě druhé části zvýšili hosté svůj náskok. Niklas Hagman si za Tellqvistovou bránou skvěle poradil s Edem Jovanovským, načež vyjel před branku a backhandem zasunul puk mezi Tellqvistovy betony.

Domácí vrátil do hry o pět minut později Owen Nolan. Jehož střelu z pravého kruhu Turco uviděl až příliš pozdě.

Zigomanis posílá zápas do prodloužení

3. Třetina

Jediný gól třetí třetiny obstarali domácí hráči. V přesilové hře při vyloučení Jona Klemma vystřelil z pravého kruhu Ladislav Nagy, Turco střelu vyrazil betonem, jenže Zubov Zigomanise neuhlídal a ten s pomocí brankové konstrukce poslal kotouč do sítě.

Do konce normální hrací doby již neskóroval nikdo a následovalo prodloužení.

Prodloužení

Přestože Dallas v prodloužení většinou vyčkává a soustředí se na samostatné nájezdy, tentokrát dokázal zápas rozhodnout ve svůj prospěch ještě před nimi.

Na začátku čtvrté minuty prodloužení vyslal Loui Erikssona do brejku Philippe Boucher, jenže Loui svůj úkol nezvládl a sólo neproměnil.

V samotném závěru prodloužení střílel od modré Darryl Sydor, Tellqvist jeho střelu vyrazil přímo k Lehtinenovi. Jeho backhandovou střelu vyrazil Tellqvist nad sebe a ztratil přehled o puku, jenž mu spadl na záda a skončil v brance.

Finskou noc, v níž skórovali za Dallas pouze Finové, tak stylově ukončil služebně nejstarší seveřan Jere Lehtinen.

„Puk se ke mě šťastně odrazil a povedla se mi dobrá střela backhandem. Bylo to fajn dosáhnout vítězství ještě před nájezdy.“
Jere Lehtinen

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Eriksson – Barnes – Conner

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *