Aktuality

Arnott a Barnes zničili Los Angeles

Los Angeles – Dallas 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Jason Arnott podruhé překonal Garona v domácí brance
Jason Arnott podruhé překonal Garona v domácí brance
(Autor – AP Photo/Francis Specker)

Los Angeles již potřetí v řadě prohrálo, z toho podruhé na vlastním ledě.

Produktivní Jason Arnott

1. třetina

Hned na začátku druhé minuty poslal Dallas do vedení Jason Arnott, když tečoval Boucherovu střelu od pravého mantinelu mimo Garonův dosah – 0:1.

V 6. minutě vedl Dallas už o dva góly. To se podruhé v zápase dostala na led Arnottova formace a podruhé skórovala. Sergej Zubov střílel od modré čáry, Garon puk vyrazil přímo k nekrytému Jasonu Arnottovi – 0:2.

„Hráli jsme svou hru, šli jsme naší cestou, to byl dnes rozhodující rozdíl.“
Marty Turco

Až při třetím střídání dokázali domácí zabránit Arnottově řadě ve skórování. Třetí gól měl na holi Stu Barnes, ovšem jeho chvíle měly přijít později.

Domácí byli bezchybnou hrou Dallasu a zejména rychlými góly zaskočeni. V úvodní části si nevytvořili v podstatě žádnou gólovou příležitost a všech šest střel pochytal jistý Turco.

Barnes přidává k asistencím i gól

2. Třetina

Druhou třetinu načali Králové aktivně. Ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách Dallas zatlačili, skórovat se jim však nepodařilo. Jakmile se Dallas vrátil do pěti, ujela Arnottova formace do protiútoku. Střelu jejího vedoucího ještě Garon vyrazil, na dorážku Barnese byl již krátký – 0:3.

Stu Barnes nahradil ve druhé útočné formaci Dallasu zraněného Billa Guerina a dal svým skvělým výkonem na Guerinovo střelecké trápení zapomenout. V zápase vstřelil gól, připsal si dvě asistence, odehrál několik bezchybných oslabení. Jedině trestné střílení se mu ve 13. minutě nepodařilo využít. Jeho střelu mezi nohy Garon vystihl.

V 17. minutě hákoval Sean Avery a Stars dostali možnost zahrát si poprvé v zápase přesilovou hru. Povedla se jim znamenitě. Souhru finských křídel Lehtinena s Jokinenem zakončil švihem od modré Mike Modano. Puk vystřelený z jeho hole zazvonil o tyč a skončil v síti – 0:4.

Pro Modana to byl 134. přesilovkový gól za Dallas a Minnesotu, vyrovnal tak rekord Briana Bellowse. Aby to nebylo málo dohnal s počtem 483 vstřelených branek Jeremyho Roenicka. Společně jsou pak mezi Američany druzí. Více branek za svou kariéru nastřílel pouze Joe Mullen (502).

Sean Avery překvapil Stars ve vlastním oslabení

3. Třetina

Do třetí třetiny vyměnili domácí gólmana. Mathieu Garona nahradil Jason LaBarbera. Na zvrat v utkání však Kings bez zraněného Pavola Demitry neměli. Ten se vrátil do sestavy po komplikovanějším olympijském zranění v předchozím zápase s Phoenixem. Utrpěl v něm ale otřes mozku a znovu absentoval.

Domácím se přesto jednou skórovat podařilo. Stars hráli v 11. minutě druhou přesilovku v zápase a naložili s ní vskutku lajdácky. Sice mohli svoje vedení zvýšit, když měl šanci Jussi Jokinen, ten ale neproměnil. V zápětí nechali ujet do brejku Seana Averyho, který svou střelu sám dorazil a Turcovi překazil čisté konto – 1:4.

Domácí povzbuzeni gólem, neskládali zbraně. V 16. minutě odvolali brankáře a hráli se šesti bruslaři v poli. Přesto se jim další branku vstřelit nepodařilo.

Dallas ze sedmi zápasů podruhé letos LA porazil a poprvé větším než jednobrankovým rozdílem.

„Jsme v situaci, že můžeme vyhrát naši divizi a my ji chceme vyhrát. Navíc se stále chceme zlepšovat jako tým.“
Stu Barnes

Poznámky

  • Brenden Morrow – 18:27 min, +3, (0+0)
  • Jason Arnott – 13:36 min, +2, (2+1)
  • Stu Barnes – 17:46 min, +3, (1+2)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Barnes

Obranné dvojice

Brankáři

Fotky

Nathan Perrott svou bitvu prohrál. Parros jej dostal na led prvního
Nathan Perrott svou bitvu prohrál. Parros jej dostal na led prvního
(Autor – AP Photo/Francis Specker)
Tuhle příležitost ještě Stu Barnes promarnil
Tuhle příležitost ještě Stu Barnes promarnil
(Autor – AP Photo/Francis Specker)
Eric Belanger se marně snaží zastavit Brendena Morrowa
Eric Belanger se marně snaží zastavit Brendena Morrowa
(Autor – AP Photo/Francis Specker)
Sean Avery kazí Turcovi čisté konto
Sean Avery kazí Turcovi čisté konto
(Autor – AP Photo/Francis Specker)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *