Aktuality

Marty Turco zůstane v Dallasu další čtyři roky

Marty Turco

Pro příznivce Stars určitě dobrá zpráva. Generální manažer Dallas Stars Doug Armstrong včera oznámil, že klub prodloužil stávající smlouvu s brankářem Marty Turcem o další čtyři roky. Smlouva je tedy platná až do sezóny 2009/2010 a Marty Turco si během těchto let přijde celkově na 22,8 milionu amerických dolarů.

Stars se k tomuto kroku rozhodli z toho důvodu, že Turco by se stal v létě neomezeným volným agentem a mohl by přijmout nabídku kteréhokoliv z klubů. Jeho cena by v létě na trhu volných hráčů určitě vzrostla. Otázka je, jestli až na výši, na které se Stars s Marty Turcem dohodli. Turco se totiž stane druhým nejlépe placeným gólmanem na světě. Jeho průměrný roční plat bude totiž 5,7 milionu dolarů. První místo drží Nikolaj Chabibulin, který si vydělá 7 milionů dolarů ročně.

Druhým důvodem pro podpis smlouvy s dallaskou brankářskou jedničkou byl i fakt, že v příštím roce patrně dojde k navýšení platového stropu o několik milionů dolarů. Mluví se o rozmezí mezi 40-45 miliony.

„Naše cíle jsou jasné a od zavedení platového stropu se nezměnily. Chceme vyhrát Stanleyův pohár. Pokud se bojíte takového cíle, nikdy ho nemůžete dosáhnout.“
GM Stars Doug Armstrong

Podmínkou Marty Turca při vyjednávaní nové smlouvy totiž bylo to, že Dallas bude i za nových platových podmínek v NHL každý rok vážným uchazečem na zisk Stanley cupu.

Marty Turco letos nastoupil celkem ke 33 zápasům, z nichž 20 vyhrál, 11 prohrál a dvakrát prohrál v prodloužení. Zaznamenal celkem tři čistá konta, jeho brankový průměr na zápas je 2,44 a celková procentuální úspěšnost zásahů je momentálně na čísle 90,1%.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *