Rozhovory

Q & A s Niklasem Hagmanem

Rozhovor z 20. prosince 2005

Reportéři DallasStars.com si tentokrát povídali s nově příchozím útočníkem Niklasem Hagmanem.

Co jste si říkal, když jste se dozvěděl, že jste byl vyměněn do Dallasu?

Byl jsem nadšený, když jsem se to dozvěděl, protože jsem upřímně řečeno doufal, že budu vyměněn. Strávil jsem na Floridě tři a půl roku, ale nedostával jsem odpovídající čas na ledě. Nikdy před tím jsem nebyl vyměněn, takže to pro mě bylo nové, ale když jsem se dozvěděl, že se stěhuji do Dallasu, okamžitě jsem byl nadšený. Věděl jsem, že stěhování do velmi dobrého týmu s velkým množstvím dobrých hráčů mi bude ku prospěchu.

Už jste se naučil systém, který Dallas praktikuje a zvyknul jste si na svou roli v něm?

No, je to dobrý tým s výbornými a zkušenými hráči. Pořád se ten systém učím – jak napadat a tak. Nejlépe hraji, když nad hrou nepřemýšlím, jen když cítím, o co se snažíme a že to právě přichází. Budu i nadále do týmu přinášet důraz. Cítím, že mohu hrát v každé situaci, do které mě trenéři nasadí, takže budu pokračovat v tvrdé práci a budu se snažit najít si svoje místo v týmu.

Jak příjemné je mít za spoluhráče čtyři další Finy?

To, že je tu Niko, Jussi, Antti a Jere, mi pomohlo rychleji si zvyknout na tým a na všechny ty změny. Na Floridě se mnou byl Olli Jokinen a tam jsem se naučil, že je občas dobré moci prohodit pár slov v rodném jazyce. Cítím se dobře, když používám angličtinu, ale na ledě nebo k pochopení taktických věcí je lepší občas použít rodný jazyk. Jere Lehtinen je již delší dobu klíčovým hráčem Stars a je to samozřejmě on, kdo je pro nás, mladší hráči, vzorem. Určitě pomohlo, že je tu.

Co ses o hokeji dozvěděl od svého otce Mattiho, který byl prvním Finem, který hrál v NHL?

Především chci říct, že jsem pyšný na to, že můj otec byl prvním finským hráčem v NHL. Nejdůležitější věcí o hokeji, kterou mě naučil, je neustále tvrdě pracovat, ať se děje co se děje, protože nikdy nevíme, co může přijít a je třeba být připraven chopit se každé příležitosti. Řekl mi, že se mi občas nevyhnou zápasy, kdy mě nohy nebudou poslouchat, ale vždy že musím ze sebe vydat maximum pro tým a prací si prorazit cestu v těchto těžkých dobách. Neuvěřitelně moc jsem se o hokeji a o životě od mého otce naučil.

Jak v Tvém rodném Finsku slavíte vánoční svátky?

No, Santa Claus je z Finska, takže jsme na to o svátcích hodně pyšní. Santa Claus pochází z Laplandu, což je na úplném severu Finska a je tam známá Santova vesnička, kam se všichni jezdí dívat. Už tam byl i David Beckham a Madonna a to už je něco. Nezdobíme naše domovy na Vánoce tak moc, jako to dělají Američané, nicméně ulice zdobíme ještě více. Vánoce jsou rozhodně ve Finsku velkým svátkem.

Jaké máte o Vánocích plány a co byste popřál fandům Dallasu?

Vánoce strávím společně s ostatními finskými hráči z týmu, takže by to měly být pěkné svátky. A fandům Stars bych popřál veselé Vánoce a šťastný Nový rok. Ještě jsem si Dallasu moc neužil, ale vím jak skvělí jsou tu fanoušci a doufám, že si to o svátcích pořádně užijí.

Souvislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *