Aktuality

Jason Arnott góly dává, hlavně Anaheimu

Dallas – Anaheim 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Todd Marchant se pokouší zakončit, Turco úspěšně zasahuje
Todd Marchant se pokouší zakončit, Turco úspěšně zasahuje
(Autor – AP Photo/Donna McWilliam)

Potřetí ve čtyřech posledních zápasech se utkal Dallas s Anaheimem. Oba týmy se momentálně nacházejí ve zcela odlišném rozpoložení. Dallas v tom vítězném, Anaheim v tom zcela opačném.

Mighty Ducks se zkrátka nedaří. V posledních devíti zápasech získali jediné vítězství a i tentokrát odjeli z Texasu s nepořízenou.

Teemu Selänne lehce skóruje

1. třetina

Hvězdy v úvodu zápasu povzbudilo vyloučení Selänneho. Stars si nejen v přesilovce vytvořili několik dobrých situací, z nichž ani jedna gólem neskončila. Co se nepodařilo domácím, povedlo se hostím z Anaheimu. Teemu Selänne vnikl do útočné třetiny okolo pravého mantinelu, kde jej marně stíhal Martin Škoula. Selänne lehkým nahozením na branku Turca zcela zaskočil a otevřel skóre zápasu – 0:1. Střela nebyla prudká, tečovaná, Turco po celou dobu letu puk viděl a přesto skončil v síti.

Dallas byl v první třetině lepším týmem. Důkazem budiž pět vyloučení hostí, z nich právě dvě poslední se sešly v rozmezí 35 vteřin, což znamenalo výhodu dvojnásobnou. V ní po výměně puku s Boucherem tvrdě střílel Jason Arnott, před dorážejícím Guerinem však zasáhl Ilja Bryzgalov pohotovým zákrokem a puk nasměroval do bezpečí. Právě Guerin byl v první třetině se čtyřmi pokusy nejaktivnějším střelcem ani jeden si však cestu do sítě nenašel.

Ducks se trápí v zakončení, Morrow srovnává

2. Třetina

Podobně jako první, vyvíjela se i třetina druhá. Jen ve zcela opačném gardu.

„Potřebujeme kvalitní výkon od všech čtyř formací. Opět jsme si vytvořili dostatek příležitostí, ale nedokážeme je proměnit.“
Randy Carlyle

O změnu skóre se totiž postaral již v minutě sedmé Brenden Morrow. Obránce Trevor Daley se díky svému úžasnému bruslení dostal až za brankovou čáru, odkud centroval do předbrankového prostoru na připraveného Brendena Morrowa – srovnáno 1:1.

Největší šanci hostí měl ve 12. minutě na holi Teemu Selänne, jenž byl před domácí svatyní zcela osamocen. Marty Turco podruhé puk za svá záda nepustil. Se Selännem si navíc po zákroku vyměnil několik vět.

„Řekl jsem mu jen to co jsem mu dlužil, tím jsme si byli kvit“
Marty Turco

Odpovědnost na sebe bere Jason Arnott

3. Třetina

V 8. minutě třetí třetiny pobývala ne ledě druhá formace Dallasu. Philippe Boucher střílel, Guerin se úspěšně pokoušel jeho střelu tečovat, puk ovšem po kontaktu s brankovou konstrukcí skončil před brankovou čárou. Nejrychleji se dokázal zorientovat Jason Arnott a postrčil puk za brankovou čáru.

Definitivní podobu výsledu zápasu nedal nikdo jiný než momentálně nejlepší hráč Dallasu. Bill Guerin si v přesilové hře vybruslil s kotoučem na holi před Bryzgalova, ten však jeho pokus vyrazil. K jeho smůle však velmi nešťastně. Ke kotouči měl totiž nejblíže Jason Arnott a nebylo pro něj problémem překonat rozhozeného Bryzgalova podruhé – 3:1.

„Je tak velký a tak silný, skoro jako kůň. Když je mu dostane pára do hlavy, použije všechny možnosti co má k dispozici. Jason je zkrátka k nezastavení.“
Dave Tippett

Dallas vyhrál osmý zápas z posledních devíti a pátý v řadě. Anaheim prodloužil sérii proher, když v posledních deseti zápasech vyhrál pouze jednou.

Poznámky

  • Jason Arnott – 19:54 min, +1, (2+0)
  • Bill Guerin – 19:25 min, +1, (0+3)
  • Martin Škoula – 19:34 min, -1, (0+1)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *