Aktuality

Lehtinen rozhodl třetí utkání v řadě

Dallas – Columbus 6:3 (1:0, 1:2, 4:1)

Dan Fritsche se ocitl v Turcově síti.
Dan Fritsche se ocitl v Turcově síti.
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Fakt, že k jeho přednostem nepatří pouze dobrá defenziva, potvrzuje v letošní sezóně a zvláště v posledních zápasech Jere Lehtinen. Už od začátku sezóny vede tabulku střelců z Texasu a ve dvou předešlých zápasech byly jeho vstřelené branky navíc brankami vítěznými. Stejně tomu bylo i v domácím zápase s Columbusem.

Columbus nevyužil přesilovku 5 na 3

1. třetina

Po zranění Jona Klemma se do sestavy Stars vrátil po sedmizápasové pauze John Erskine a věrný své pověsti si hned v prvním střídání pomohl nedovoleným zákrokem. Hosté přesilovku nevyužili.

Vedení se ujali domácí hráči. V 8. minutě našel v přesilovce Bill Guerin mezi kruhy nedostatečně pokrytého Jasona Arnotta, jež si puk posunul, vystřelil, Martin Prusek jeho střelu vyrazil přesně k Morrowovi. Osamocený Brenden Morrow měl úlohu opravdu jednoduchou – 1:0.

Dvojnásobnou přesilovku nedokázali hosté z Columbusu využít v 15. minutě, když byl vyloučen jak Mathias Tjärnqvist, tak Nathan Perrott. Největší šanci měl Mark Hartigan, jeho střela však skončila po efektním zákroku v Turcově lapačce.

Hosté dvakrát srovnávají

2. Třetina

Hosté srovnali taktéž v 8. minutě, taktéž při početní převaze. Při vyloučení Niko Kapanena prošla Žerděvova přihrávka až na druhou tyč k volnému Bryanu Berardovi – srovnáno 1:1.

Gólová odpověď Dallasu na sebe nenechala dlouho čekat. Po půldruhé minutě vyslal přesnou křižnou přihrávku Jason Arnott a zakončující Bill Guerin trefil puk z první přesně – 2:1. Právě Arnottova formace potvrzuje v posledních zápasech zlepšenou formu.

Hosté podruhé srovnali v 17. minutě. Podruhé to bylo v přesilové hře, podruhé po faulu Niko Kapanena a podruhé byl úspěšným střelcem Bryan Berard. Na jeho střelu z mezikruží Turco nedosáhl.

Rozhodující závěr Dallasu

3. Třetina

Tak jako do první, tak i do třetí třetiny vstoupil lépe Dallas. V šesté minutě poslal Stars potřetí do vedení Jussi Jokinen. Po Boucherově střele se puk dostal k Lehtinenovi, jenž přikopl puk svému krajanovi, na kterého zývala, tak jako na Morrowa prázdná branka – 3:2.

Columbus dokázal srovnat krok i potřetí. V sedmé minutě měl Jason Arnott možnost zvýšit vedení Dallasu, namísto toho vyrovnal na druhé straně Duvie Westscott.

„Vstřelili jsme na hřišti soupeře tři branky a přesto to opět nestačilo. Jsem ale pyšný na to, jak dnes hráči bojovali.“
Gerard Gallant

Rozhodující chvíle utkání přišly v polovině třetí třetiny a postaraly se o ně speciální formace Dallasu. V 10. minutě poslal Dallas počtvrté do vedení Jere Lehtinen. Niko Kapanen jej v mezikruží našel naprosto přesně a stále nejlepší střelec Stars se nemýlil.

Ve 12. minutě seděl na trestné lavici Brenden Morrow. Za nedovolenou hru vysokou holí vyfasoval 4 trestné minuty. Stars oslabení nejenom ubránili, ale ještě vstřelili další gól. Po pravém křídle vnikl do útočné třetiny Modano, mezi dvěma hráči posunul puk na Stephana Robidase, pro něhož nebyl problém dopravit puk do sítě – 5:3.

Gólovou tečku za utkáním vzal na sebe Stu Barnes, když se po Miettinenově střele postaral o vyražený kotouč nejlépe, jak mohl – 6:3.

Poprvé od 8. října, kdy Dallas hostil Colorado, byla domácí hala Stars vyprodána. Přestože je to teprve třetí vyprodané utkání v sezóně, měla by se na návštěvách pozitivně projevit dobrá forma Stars z posledních zápasů. Hvězdy vyhrály již čtvrtý zápas v řadě.

Poznámky

  • Jason Arnott – 18:59 min, +0, (0+2)
  • Martin Škoula – 20:02 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *