Aktuality

Jason Arnott vstřelil v Anaheimu hattrick

Anaheim – Dallas 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Jason Arnott právě zkompletoval svůj hattrick. Bryzgalov již tuší, že Anaheim dnes body nezíská
Jason Arnott právě zkompletoval svůj hattrick. Bryzgalov již tuší, že Anaheim dnes body nezíská
(Autor – AP Photo/Chris Carlson)

Oproti poslednímu vzájemnému zápasu se tentokrát hrálo podle zcela jiného scénáře. Výsledek byl však nakonec stejný. Dallas si odvezl oba body, Ducks vyšli naprázdno.

Klemm je zraněn, Anaheim otáčí z 0:1 na 2:1

1. třetina

Ještě než došlo na první změnu ve skóre utkání, byl nucen pro zranění odstoupit obránce Jon Klemm. Stars stáhli hru na pět beků, přičemž Sergej Zubov odehrál více než 31 minut.

Dallas začal tak jako v posledním vzájemném měření sil, to jest lépe než domácí Ducks. V přesilové hře při vyloučení Roba Niedermayera zatáhl okolo levého mantinelu puk Brenden Morrow. Domácí jej nechali trestuhodně projít až do levého rohu, odkud Morrow zacentroval do předbrankového prostoru. Na druhou tyč najíždějící Jason Arnott pak s přehledem rozvlnil síť za zády Iljy Bryzgalova.

Anaheim i bez vyměněného Sergeje Fjodorova tentokrát nepustil Stars do dvougólového vedení, nýbrž celkem brzy dokázal srovnat. V 11. minutě střílel z pravého kruhu Scott Niedermayer, touš po jeho střele nedokázal Turco napoprvé zkrotit a v předbrankovém prostoru neuhlídali zadáci Dallasu agresivního Travise Moena – srovnáno 1:1.

Jak jsou přesilové hry důležité se mohl v 16. minutě přesvědčit Brenden Morrow. Někdy to vypadá, že kdykoliv Morrow fauluje, dokáže soupeř přesilovou situaci využít a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Rob Niedermayer přihrál od pravého mantinelu na najíždějícího bratra Scotta, jenž backhandovou střelou poslal Anaheim do vedení – 2:1.

V 19. minutě poslal nevybíravým zákrokem Zubova na mantinel Travis Moen, za což si vysloužil pětiminutový trest, plus trest do konce utkání. Do celé akce se přimíchal i Arnott a vysloužil si dvě minuty za hrubost. Díky tomu se přesilovka Dallasu scvrkla z pěti na tři minuty.

Vynikající gólmani

2. Třetina

Anaheim začal druhou třetinu náporem. Jakoby domácí tušili, že jednobrankové vedení nemusí na Dallas stačit. Než se vrátil z trestné lavice Arnott, mohl vedení pojistit Petr Sýkora a Scott Niedermayer, po Arnottově návratu pak Višněvskij, Lupul a opět Sýkora.

Druhá třetina byla vlastně celá ofenzivně laděná. Hráči vyslali na gólmany celkem 30 střel a podělili se o ně rovným dílem, přesto byli muži v maskách stoprocentní. Neujala se ani šance Jussi Jokinena, ani Nathana Perrotta a Barnesova střela skončila na tyči.

Arnott kompletuje hattrick

3. Třetina

V polovině sedmé minuty závěrečné části hry byl vyloučen Martin Škoula a hostům z Texasu se přesilovka povedla náramně. Nejenže nedovolili Kachnám skóroval, navíc sami udeřili. To se dvojice Morrow – Arnott řítila na jediného beka domácích. Morrow volil příhru a Arnott s přehledem překonal Bryzgalova – 2:2.

Přesně o 60 vteřin později dokonal obrat Jere Lehtinen. Dallas se usadil v pásmu, Robidasovu střelu se pokoušel dorazit Jussi Jokinen. Jeho neúspěšný pokus se odrazil k Lehtinenovi a ten byl již úspěšný – 2:3.

Očekávaný nápor Anaheimu se jaksi nekonal. Domácí Ducks se totiž celkem třikrát provinili proti pravidlům a v oslabení se zápas neotáčí snadno. V 19. minutě navíc přišla gólová pojistka Dallasu. Jason Arnott si nabruslil nikým neatakován do třetiny, přesným golfákem dokonal svůj hattrick a zvýšil vedení Stars na konečných 2:4

Poznámky

  • Mike Modano – 22:58 min, +0, (0+0)
  • Jason Arnott – 22:10 min, +2, (3+0)
  • Brenden Morrow – 22:05 min, +2, (0+3)
  • Martin Škoula – 21:33 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *