Aktuality

Dallas zastavil rozjeté Colorado

Colorado – Dallas 2:3 sn (2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1)

Peter Budaj společně s Brettem Clarkem likvidují příležitost Kapanena
Peter Budaj společně s Brettem Clarkem likvidují příležitost Kapanena
(Autor – AP Photo/David Zalubowski)

Před zápasem v Coloradu vyvstávalo hned několik otazníků.

Jestli Colorado zvítězí i popáté v řadě, jestli Turco dokáže zopakovat dobrý výkon proti Chicagu nebo opět upadne do šedého podprůměru anebo jestli dokáže Dallas vrátit domácí prohru ze začátku sezóny.

Speciální formace Avalanche

1. Třetina

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Hned v první minutě byl vyloučen hrdina minulého zápasu Stu Barnes. Domácí sice přesilovku nevyužili ale dobře je nastartovala. V páté minutě nedovoleně bránil domácímu gólmanu Budajovi Jason Arnott a druhá přesilovka již skončila gólem.

Pierre Turgeon našel před brankou nekrytého Andrewa Brunettea, pro nějž nebyl problém se hbitě uvolnit a zasunout touš do poloprázdné branky – 1:0.

Vedení nevydrželo domácím Avalanche dlouho. Rovných 102 vteřin totiž za dlouhý časový úsek rozhodně nepovažuji. To Tippett poslal do třetí řady mezi Miettinena a Barnese kapitána Modana. Barnes střílel a vyražený puk poslal do sítě Mike Modano.

Dallas nedovolil soupeři uniknout do dvoubrankového náskoku, což samo o sobě bylo velmi povzbudivé. Přesto ale nerozhodný stav neudržel.

V 11. minutě pykal za svoje provinění proti regulím Alex Tanguay. V následné přesilovce upadl Brenden Morrow, puk uzmul Steve Konowalchuk, uháněl s ním k brance Dallasu a Turcovi nedal šanci – 2:1. Colorado vedlo o jednu branku zejména díky speciálním formacím.

Miettinen srovnává

2. Třetina

V prostřední části hry Dallas přiložil pod kotlem. Výsledkem byla nejen převaha v počtu střel, ale i přesilové situace, z nichž tu poslední čtvrtou se podařilo Stars využít. Po střele Jona Klemma v 18. minutě vyzískal puk před brankou pro Miettinena Brenden Morrow a Anti vyrovnal na 2:2.

Gól nepadl

3. Třetina

Zajímavý hokej se ve třetí třetině musel divákům zamlouvat. Oba týmy se snažily vývoj utkání získat na svou stranu, přesto, že branka nepadla.

Barnseova tyč

Prodloužení

V prodloužení hákoval Jere Lehtinen a v přesilové situaci mohl ukončit zápas John Michael Liles. Nestalo se. Nezadařilo se ani na straně druhé Stu Barnesovi. V rychlé akci třech proti dvěma střílel Jon Klemm a Barnes poslal uvolněný puk před poloodkrytou brankou pouze do tyče.

Penalty

V samostatných nájezdech se předvedli jak střelci Stars, tak Marty Turco. První penaltu proměnil Zubov. Druhou Hejdukovi chytil Turco. Z třetí penalty skóroval Jussi Jokinen a Alex Tanguay musel dát. Turco byl ale opět stoprocentní a pečetil tak vítězství Dallasu 2:3.

Turco dal Dallasu šanci na vítězství, vítězná série Colorada byla ukončena a Dallas vrátil Avs domácí prohru. Otazníky jsou tedy zodpovězeny.

Poznámky

  • Mike Modano – 23:15 min, +1, (1+0)
  • Antti Miettinen – 13:29 min, +1, (1+1)
  • Martin Škoula – 13:29 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Fotky

Modano vyrovnává na 1:1, Budaj je na jeho střelu krátký
Modano vyrovnává na 1:1, Budaj je na jeho střelu krátký
(Autor – AP Photo/David Zalubowski)
Zubov se pokouší překonat pozorného Budaje
Zubov se pokouší překonat pozorného Budaje
(Autor – AP Photo/David Zalubowski)
Turgeon obtěžuje Turca s Klemmem při rozehrávce
Turgeon obtěžuje Turca s Klemmem při rozehrávce
(Autor – AP Photo/David Zalubowski)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *