Aktuality

Turco vychytal Calgary a stou výhru v NHL

Dallas – Calgary 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Jak Dave Tippett slíbil tak taky učinil. Sergej Zubov je stále mezi zraněnými a tak Dallas nasoupil se šesti obránci. Díky tomu odehrál první zápas v NHL jak Junior Lessard tak Vojtěch Polák. Na tribunu usedl další český zástupce v Dallasu Jaroslav Svoboda.

Calgary využívá přesilovku

1. Třetina

Calgary si vynutilo hned od počátku územní převahu a pomohl mu k tomu faul Billa Guerina už v 18 vteřině utkání. Na začátku třetí minuty v ještě stále probíhající přesilovce použil svou brankářskou hůl k nepravým účelům Marty Turco a přesilovka 5 na 3 byla na světě.

Plamenům trvalo jen 10 vteřin než ji využili. Střelu Romana Hamrlíka tečoval Tony Amonte – 0:1.

Calgary bylo v první třetině lepším týmem, ale svou územní převahu nedokázalo zajména díky výbornému Turcovi v brance Dallasu proměnit v další gólový úspěch, což se jim stalo osudným. V 17. minutě totiž našel Morrow před brankou Jasona Arnotta a bylo srovnáno.

Další oslabení 5 na 3

2. Třetina

V polovině 19. minuty zněškodnil Turco vynikající příležitost Andrewa Ference. Při bránění byl však vyloučen jak Morrow, tak Guerin a hostům spadla do klína už druhá přesilovka 5 na 3, tentokrát dokonce dvouminutová. Dallas sice příkladně bránil, ale Flames si přesto vypracovali několik dobrých příležitostí. Turco byl však bezchybný.

Výborného Turca podpořil Morrow

3. Třetina

Dvojnásobné oslabení se přehouplo i do třetí třetiny a možná díky tomu se Dallas ubránil.

O necelé tři minuty později ovšem opět fauloval Morrow a poslal Dallas do dalšího oslabení. Ani tuhle přesilovku hosté nevyužili. Stars povzbuzeni úspěchem v oslabení přešli do ofenzivy a výsledkem byl gól v síti Miikky Kiprusoffa. Střelu Philippe Bouchera tečoval nejenom Antti Miettinen, ale i Brenden Morrow a Kiprusoff neměl sebemenší šanci.

Calgary dál Dallas přehrávalo a jediným, kdo jim stál v cestě za vyrovnáním byl Marty Turco. Ten se po špatném výkonu z minulého utkání a kritice trenéra Dave Tippetta vzchopil a předvedl zřejmě nejlepší výkon letošní sezóny.

Flames totiž recept na jeho překonání až do konce hrací doby nenašli a nepomohla jim ani závěrečná hra bez brankáře.

Poznámky

  • Brenden Morrow – 17:07 min, +2, (1+1)
  • Martin Škoula – 20:30 min, – 0, (0+0)
  • Vojtěch Polák – 8:34 min, – 0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Polák
Kapanen – Ott – Lessard

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *