Aktuality

Hedberg to na Edmonton zkrátka umí

Edmonton – Dallas 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Steve Ott oslavuje vítězný gól
Steve Ott oslavuje vítězný gól
(Autor – AP Photo/John Ulan)

Švédský gólman Johan Hedberg zřejmě ví jak na Edmonton vyzrát. Ve své kariéře v NHL proti Oilers chytal již počtvrté a počtvrté získal plný počet bodů.

Využitá přesilovka

1. Třetina

Domácí nabídli v první třetině Dallasu pouze jednu přesilovou hru, přesto to Hvězdám stačilo na první gólový zápis v utkání. Ty Conklin totiž střelu Billa Guerina z 6. minuty pouze vyrazil a Jussi Jokinen jej z dorážky pohotově překonal.

Edmonton střídá gólmany a nabírá sílu

2. Třetina

Přes poměrně vyrovnaný průběh zápasu vedl Dallas po 16. vteřinách druhé třetiny už o dvě branky. Jason Arnott vnikl do třetiny Oilers, backhandem poslal puk Morrowowi a ten opět backhandovou zadovkou našel u zadní tyče volného Guerina, který bez problémů (jak jinak než backhandem) skóroval – 0:2. Byla to teprve sedmá střela Dallasu na Conklinovu branku a proto se v domácí svatyni střídaly stráže. Conklina nahradil Jussi Markkanen.

„Začali jsme znovu velmi vlažně. Hedberg navíc předvedl několik výborných zákroků.“
Jaret Stoll

V 10. minutě se na ledě naposledy objevil Shawn Horcoff. Na vině bylo zranění ramene, které ho zřejmě vyřadí minimálně na deset dní.

Domácí přidali na aktivitě. Odměnou jim v 17. minutě bylo snížení stavu na 1:2. Jaret Stoll centroval před bránu, kde se sice neprosadil Radek Dvořák, Jason Smith už povalující se puk do sítě přece jen dostal.

Rita srovnává, Ott rozhoduje

3. Třetina

Kontaktní branka dodala domácím ofenzivní apetit. Rázem jich byl plný led. Poháněni skvělým publikem si vytvářeli jednu šanci za druhou. Hedberg Hvězdy ve vedení už neudržel dlouho. V polovině 3. minuty vyrovnal Jani Rita, když po střele Marc-Andre Bergerona zcela osamocen usměrnil puk za Hedbergova záda.

Edmonton se nehodlal smířit s vyrovnáním a jeho nápor pokračoval, spíše ještě zesílil. Dallas ovšem dokázal hrozit z ojedinělých protiútoků. Výsledkem byl vynikající hokej nahoru dolů se spoustou gólových příležitostí.

Ve 12. minutě však Oilers přišli ne o jeden, ale přímo o oba dva body. Z velmi nevinně vypadající akce se stala rozhodující branka zápasu. Barnesovu střelu z ostrého úhlu od mantinelu tečoval Steve Ott a bezmocný Jussi Markkanen mohl už pouze vylovit puk ze sítě.

„Nemůžu uvěřit, že ta střela skončila v brance.“
Stu Barnes

V 15. minutě se Modano provinil proti pravidlům zdržováním hry, domácí ale přesilovku nezahráli dobře. Na branku Hedberga ani nevystřelili. Minutu před koncem zápasu odvolali domácí brankáře. Při bránění těsného náskoku sice Modano fauloval, ale krátkou přesilovku už domácí nevyužili.

Dallas tak získal v prvních pěti zápasech osm bodů za čtyři vítězství a jednu prohru.

„Zápas můžete vyhrát různým způsobem. Někdy se o to zaslouží hlavní měrou gólman, jindy speciální formace. Někdy hrají dobře hvězdy a někdy prostě musí dát gól i sváteční střelci. Prozatím máme kousek od všeho a proto se nám daří.“
Dave Tippett

Poznámky

  • Bill Guerin – 21:15 (1+1)
  • Martin Škoula 19:55 min, -1, (0+1)
  • Jaroslav Svoboda 7:03 min, -1, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Fotky

Antti Miettinen bojuje u mantinelu s Marc-Andre Bergeronem
Antti Miettinen bojuje u mantinelu s Marc-Andre Bergeronem
(Autor – AP Photo/John Ulan)
Stars oslavují Ottův vítězný gól
Stars oslavují Ottův vítězný gól
(Autor – AP Photo/John Ulan)
Raffi Torres posílá na zem Steve Otta
Raffi Torres posílá na zem Steve Otta
(Autor – AP Photo/John Ulan)
Mike Peca v šanci před johanem Hedbergem
Mike Peca v šanci před johanem Hedbergem
(Autor – AP Photo/John Ulan)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *