Aktuality

Gólman Hedberg podepsal

Johan Hedberg

Volný agent Johan Hedberg uzavřel 6. srpna s Dallasem jednoletou smlouvu, během které by si měl přijít na 600 000 dolarů. Dvaatřicetiletý Hedberg tak bude s největší pradvěpodobností plnit roli druhého brankáře za Marty Turcem.

Nadějní gólmani Dan Ellis a Mike Smith si tak budou muset na NHL ještě další sezónu počkat a budou pravidelně chytat na farmě v AHL.

Bylo pro nás důležité najít k Martymu jako dvojku zkušeného veterána a Johan naše podmínky splňuje. Svými výkony dokázal, že do NHL
patří a jsem rád, že jej mohu u nás v organizaci přivítat.

Doug Armstrong

Johan Hedberg byl draftován v roce 1994 Philadelphií jako 214. hráč celkově a nikdy v jejím dresu v NHL nenastoupil. Debut absolvoval až v Pittsburghu, kam byl vyměněn 12. března 2001 ze San Jose.

Gólman, který naposledy chytal ve Vancouveru, nastoupil v NHL ke 137 utkáním, z nichž bylo 54 vítězných, 63 prohraných a 11 remízových. Jeho celkový průměr obdržené branky na zápas je 2,83 a procentuální úspěšnost zásahů 90,1%. Po dobu výluky chytal Hedberg v mateřském Leksandu.

Podepsal i Junior Lessard a Mario Scalzo

Ve stejný den podepsal novou smlouvu také Stephane Robidas, útočník Junior Lessard a obránce Mario Scalzo.

Jedenadvacetiletý Scalzo byl spoluhráčem Sidney Crosbyho v týmu QMJHL Rimouski Oceanic.

Omezený volný agent Junior Lessard akceptoval kvalifikační nabídku Dallasu. Loni podepsal s Dallasem jako volný agent a zároveň čerstvý vítěz trofeje Hobey Baker Award, ceny pro nejlepšího hráče amerických univerzitních soutěží.

Souvislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *